Duurzame ontwikkeling voor hoogopgeleide medewerkers

Talent vasthouden en intern laten doorgroeien is makkelijker (en financieel aantrekkelijker) dan werven in een krappe arbeidsmarkt. Maar hoe doe je dat als werkgever, want: 

 • de verbondenheid in je teams is door het thuiswerken flink onder druk komen te staan...
 • je medewerkers lijken zich niet echt betrokken te voelen bij je missie of organisatie...
 • de dreigende burn-out cijfers liegen er niet om...
 • je jonge hires hebben nogal andere idealen en verwachtingen dan je ervaren medewerkers...
 • de werknemers die je hebt aangemerkt als high-potential blijven ergens steken in je talent-pipeline of vertrekken...

De oplossing? Investeren in groei van binnenuit. Bewust bouwen aan een organisatie waar talent kan floreren. Waar hoogopgeleide talenten zien hoe ze kunnen bijdragen aan de missie van de organisatie en die van zichzelf. Waar well-being meer is dan een korting op de sportschool en waar purpose werkt als een kompas. Oftewel, om in Sowings termen te blijven: 

 

Sow what you want to grow

Ben je op zoek naar 1-1 coaching voor medewerkers die je nu echt wilt behouden? Naar trainingen of workshops voor grotere groepen die je medewerkers meer purpose, persoonlijk leiderschap en balans laten ervaren? Of wil je sparren over de mogelijkheden om duurzame verandering te realiseren voor je organisatie? Neem dan contact op. Samen kijken we op welke manier je talent kunt laten bloeien. 

 Inner Development Goals - IDGs

 

Hoe kan het toch, dat we zo weinig vooruitgang boeken in het behalen van de Sustainable Development Goals? Dat is de vraag die ten grondslag ligt aan het Inner Development Goals (IDGs) framework. Want volgens de grondleggers daarvan ligt het aan de mens. Wij hebben de capaciteit simpelweg nog niet om om te gaan met alle verandering en onzekerheid. Maar we kunnen die wel ontwikkelen. De eerste onderzoeken startte in Zweden in 2019. Inmiddels zijn wetenschappers vanuit grote universiteiten over de hele wereld aangehaakt en staat er een solide framework van 23 skills in 5 categorieën. Die bestaan uit de vaardigheden die je nodig hebt binnen je organisatie wanneer je wel resultaten wilt behalen in een wereld die op een razend tempo verandert. 

Samen met Suzanne Lahaye van Uniek Coaching coördineer ik de IDG Hub voor Brabant en Limburg. Wij geloven in de waarde van dit framework en gebruiken het graag als uitgangspunt in de trainingen die we samen verzorgen. Omdat het framework zo breed inzetbaar is, is de kans groot dat het ook voor jullie organisatie waardevol kan zijn. Bijvoorbeeld voor: 

 • HR en Recruitment afdelingen die het kunnen inzetten om mensen te boeien, binden en ontwikkelen. 
 • Strategie afdelingen die de constante druk voelen van de huidige onzekerheid en een duidelijke koers moeten uitzetten. 
 • CSR afdelingen die maatschappelijke betrokkenheid en impact als kern van de strategie zien.
 • Leidinggevenden die een visie willen neerzetten en uitdragen waar medewerkers zich echt bij betrokken voelen. 
 • Teams die door thuiswerken of generatieverschillen minder verbondenheid ervaren en slagkracht missen. 
 • Onboarding van nieuwe medewerkers.

Maar ook in 1-op-1 coaching, inspiratie sessies, of een waardevolle activiteit tijdens een roadshow, er zijn genoeg mogelijkheden. Wil je een sparren over wat de IDGs voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Suzanne of Madeleen


Foto By Lieke Vroomen
Foto By Lieke Vroomen

 

 

Waarom zou je met mij werken:

 • Ik coachte en begeleidde al meer dan 4.000 ambitieuze, hoogopgeleide vrouwen en mannen.
 • Ik heb ruime ervaring met het het live trainen van groepen tot 200 man. Online tot 170 deelnemers. 
 • Een greep uit de evaluaties:  
  - "A really good speaker. Never got bored"
  - "It was really motivating and inspiring"
  - "Madeleen is a very enthusiastic coach [who] creates a lively learning environment. She is a good listener and provides well thought and clear advice."
  - "Thank you for the course this morning. It was extremely insightful, uplifting and refreshing."
 • Ik spreek vloeiend Nederlands en Engels. 
 • Ik werkte jarenlang vooral met ingenieurs. Wat betekent dat ik enorm veel ervaring heb met 'vrouw zijn in een mannenwereld' en met internationaal talent. 
 • Ik ben een ervaringsdeskundige als het gaat om het anders inrichten van je werk en leven & het combineren van werk en moederschap als moeder van 3 jonge kinderen. 

Meer weten? Neem dan contact op via madeleen@sowings.nl of het formulier hieronder. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.